Adira AF8 Fan Club Forum

Laman forum rasmi fan club adira
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com

Latest topics
» Salam! Ahli baru..
by maizatulmadihah Wed Apr 13, 2011 10:28 pm

» Hai semua..sy ahli baru..
by qazreen1991 Sun Apr 10, 2011 10:48 pm

» pendahuluanku...:)
by smbsh Tue Jan 18, 2011 4:22 pm

» HAII SEMUA SY DAK BARU :)
by GANUBOY Sat Jan 08, 2011 9:14 pm

» Hye,sy ahli baru.....
by norfaez96 Sun Dec 26, 2010 2:01 pm

» hye...sy ahli baru...
by asyraf96 Fri Dec 24, 2010 9:58 am

» hello..im new here...
by guy4versa Thu Dec 09, 2010 4:07 am

» jom start semula permainan 4 perkataan
by Suzz Fri Oct 22, 2010 12:47 am

» Gambar kenangan bersama artis lain...
by fazrin Thu Oct 14, 2010 11:26 pm

» assalamualaikum....
by fazrin Thu Oct 14, 2010 10:58 pm

» Gitar Kord Ku Ada Kamu
by fazrin Wed Oct 06, 2010 8:12 pm

» IMAM MUDA.......
by fazrin Sun Sep 26, 2010 2:54 pm

» Ahli baru (Adira FC) =) ema89
by Maman Fri Aug 13, 2010 10:30 am

» PENCALONAN KU ADA KAMU - ADIRA DI MUZIK MUZIK (23 JUN 2010)
by fazrin Sat Jul 17, 2010 12:30 am

» Kita main sambung ayat pulak jom!
by fazrin Mon Jul 12, 2010 1:24 am

Top posters
fazrin
 
inspire85
 
drhariz
 
Admin
 
Mr.Fahreen_nyott2
 
amir94
 
AkimmZr
 
sharnaazAFZAL
 
eyra_gadiezbaeq
 
aien_alysa
 


Poll
Lagu mana nyanyian terbaik Adira?
Gagap
0%
 0% [ 0 ]
Ku Percaya Ada Cinta
4%
 4% [ 8 ]
Kini
2%
 2% [ 5 ]
Biarlah
2%
 2% [ 5 ]
Seri Mersing
24%
 24% [ 49 ]
My All
39%
 39% [ 79 ]
Ayat Ayat Cinta
12%
 12% [ 25 ]
Kitalah Bintang
2%
 2% [ 4 ]
Dua Mercy
3%
 3% [ 6 ]
Tiru Macam Saya
1%
 1% [ 2 ]
Bertamu Di Kalbu
8%
 8% [ 16 ]
Total Votes : 199
Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search

Share | 
 

 Stacy kesal sikap Agnes Monica yg x profesional

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Shah Edvan
Leader Johor
Leader Johor


Posts: 160
Join date: 2010-05-25
Age: 17
Location: Johor Bahru

PostSubject: Stacy kesal sikap Agnes Monica yg x profesional   Thu May 27, 2010 6:50 pm

Stacy kesal sikap Agnes Monica

Apa Ceritanya
Oleh Zubir Mohd Yunus

JUARA Akademi Fantasia 6 (AF6), Stacy diperlekehkan bintang sensasi Indonesia, Agnes Monica? Selepas tersiarnya artikel berjudul 'Agnes naik angin selepas buat persembahan' menerusi B*Pop terbitan 9 Mei lalu, ramai ingin mengetahui apa sebenarnya berlaku di sebalik tabir sehingga Agnes dikatakan tidak ikhlas bergambar bersama Stacy apabila diminta pihak penganjur Minggu setiausahanya, di Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Ketika bertemu Stacy yang bakal muncul bersama single terbarunya, Jahat, baru-baru ini, dia mengakui tersinggung dan kecewa dengan kejadian yang berlaku ke atas dirinya tempoh hari. Namun, dia sedia memaafkan Agnes apabila beranggapan bintang terkenal dari Indonesia itu mungkin kepenatan selepas menjayakan persembahan kira-kira dua jam, sekali gus bersikap dingin apabila diminta penganjur untuk bergambar dengannya.

"Apabila mendapat pelawaan daripada B*Pop melihat persembahan Agnes (Monica) sempena Minggu Setiausaha, terus-terang saya katakan, memang teruja! Saya juga baru pertama kali ingin bersua muka dengannya, seorang artis yang berjaya dari Indonesia, pastinya saya tidak akan melepaskan peluang itu lebih-lebih lagi apabila difahamkan, B*Pop bakal menggandingkan saya dan Agnes dalam satu sesi fotografi!

"Kebetulan pada hari itu, saya ada ujian, namun selepas perbincangan dengan pihak universiti, saya mendapat pelepasan, asal saja saya tidak terlepas peluang bertemu Agnes. Saya beruntung apabila diberikan meja di barisan paling depan menyaksikan persembahan live Agnes, dalam fikiran sudah berlegar hasrat untuk bertemunya selepas show dan menjayakan fotografi bersama.

"Selesai persembahan, saya sekadar menunggu di belakang pentas untuk menanti masa sesuai bertemu Agnes. Tidak lama kemudian, saya yang ditemani wakil Astro Entertainment Sdn Bhd (AESB) dipanggil masuk ke bilik rehat Agnes yang turut menempatkan beberapa kru yang mengiringi persembahannya dan wakil pihak pengurusannya.

"Awalnya, saya perhatikan karakter Agnes begitu ceria. Namun, tidak lama kemudian, saya terdengar wakil penganjur Minggu Setiausaha memberitahu Agnes, ada artis Malaysia ingin bergambar bersamanya, selain sidang media yang harus dihadirinya. Mungkin dia masih keletihan, saya dapat lihat berlaku perselisihan faham antara Agnes dan wakil penganjur... dia macam marah, tapi saya tak pasti mengapa?

"Namun, sempat jugalah saya mendengar Agnes meninggikan suaranya terhadap wakil penganjur - 'You raised your voice to me and my management!'. Sebelum itu ketika wakil penganjur memberitahu Agnes, ada artis Malaysia ingin bergambar dengannya saya dengar dia cakap begini - 'Who is this girl?'. Saya terkejut! Saya sangka dia dah sedia maklum mengenai fotografi berkenaan, tapi yang berlaku adalah sebaliknya.

"Tapi, pada masa sama, saya perhatikan Agnes dan wakil penganjur masih bertegang urat. Tidak lama kemudian, baru saya sedar Abang Zubir (penulis) sudah berada dalam ruang rehat itu. Selang beberapa minit pertikaiannya bersama wakil penganjur, akhirnya dia setuju untuk bergambar dengan saya.

"Namun, Agnes bergambar dengan saya ketika dia masih marah dengan wakil penganjur. Apabila dia berdiri bersebelahan saya, saya dapat rasakan tangannya agak kuat menarik badan saya. Saya terkejut! Tapi, saya tidak menyalahkan diri beliau kerana emosinya masih tidak tenteram ketika itu dan saya pula datang bertemunya pada masa yang tidak sesuai.

"Mungkin dia tidak berniat mengasari saya, saya harus terima kenyataan itu dan memaafkannya. Apabila bergambar pula, Agnes tidak mahu menunggu lama di depan jurukamera, baru dua, tiga snap, dia sudah beredar. Saya benar-benar kesal dan kecewa dengan apa yang berlaku pada sesi fotografi itu, tak sangka dia bersikap begitu, tapi tak mengapalah, sekali lagi saya memaafkannya.

"Mulai saat ini, saya tidak akan sesekali mencontohi perangainya, cuma apa yang menjadi ikutan dan dorongan ialah kejayaannya di bidang nyanyian semata-mata! Usaha gigihnya itu akan dicontohi supaya saya juga berupaya menjadi seorang penyanyi yang berjaya seperti dirinya suatu hari nanti. Tapi, apabila bercakap mengenai keperibadiannya, saya akan jadikan sempadan," kata Stacy yang kini dipilih sebagai duta produk Clinelle.

Katanya lagi, apa yang terjadi antara dirinya dan Agnes sebelum ini adalah pengajaran paling berharga dalam hidupnya sepanjang bergelar artis. Situasi berkenaan menyedarkannya supaya tidak terikut-ikut karakter yang tidak disenangi orang ramai kerana sebagai artis, mereka sering dilabel sebagai role model dan sewajarnya menampilkan sisi terbaik diri masing-masing.
Back to top Go down
View user profile http://www.ferbourtoi.info
sharnaazAFZAL
Senior AdiraFC
Senior AdiraFC


Posts: 266
Join date: 2010-05-25
Age: 21
Location: KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Stacy kesal sikap Agnes Monica yg x profesional   Sat May 29, 2010 9:16 pm

adoiii...aku pun kesal gak lerrr...fav artist aku gak agnes nehh
Back to top Go down
View user profile http://yzalzones.blogspot.com, zenithvibrant.blogspot.com, www.anjungfareza.webs.com
Shah Edvan
Leader Johor
Leader Johor


Posts: 160
Join date: 2010-05-25
Age: 17
Location: Johor Bahru

PostSubject: Re: Stacy kesal sikap Agnes Monica yg x profesional   Sun May 30, 2010 5:22 am

agnes ni poyo jek lebih.. bajet je..

_________________

Don't call my name Alejandro, I'm Shah Edvan..




Back to top Go down
View user profile http://www.ferbourtoi.info
Admin
PRESIDEN AFC
PRESIDEN AFC


Posts: 340
Join date: 2010-05-25
Age: 32
Location: Johor Bahru

PostSubject: Re: Stacy kesal sikap Agnes Monica yg x profesional   Sun May 30, 2010 7:53 am

bila agaknya ada temuramah melodi antara agnes ngan stacy nie.. biar tengok reaksi muka diorang

_________________

Kelab Penyokong Manchester United Malaysia http://www.mymanutd.com
Back to top Go down
View user profile http://www.adiraaf8fanclub.com
drhariz
Leader Brunei
Leader Brunei


Posts: 373
Join date: 2010-05-26
Age: 22
Location: Brunei

PostSubject: Re: Stacy kesal sikap Agnes Monica yg x profesional   Sun May 30, 2010 8:37 am

ahaha~~ ganas tul c agnes ne! hahaa...
Back to top Go down
View user profile
Admin
PRESIDEN AFC
PRESIDEN AFC


Posts: 340
Join date: 2010-05-25
Age: 32
Location: Johor Bahru

PostSubject: Re: Stacy kesal sikap Agnes Monica yg x profesional   Sun May 30, 2010 9:16 am

biasa le... orang indon memang dari dulu anti orang malaysia nie. tapi tak sedar pulak banyak artis indon mencuba nasib kat malaysia

_________________

Kelab Penyokong Manchester United Malaysia http://www.mymanutd.com
Back to top Go down
View user profile http://www.adiraaf8fanclub.com
drhariz
Leader Brunei
Leader Brunei


Posts: 373
Join date: 2010-05-26
Age: 22
Location: Brunei

PostSubject: Re: Stacy kesal sikap Agnes Monica yg x profesional   Sun May 30, 2010 10:12 am

hahah~~~~
Back to top Go down
View user profile
Shah Edvan
Leader Johor
Leader Johor


Posts: 160
Join date: 2010-05-25
Age: 17
Location: Johor Bahru

PostSubject: Re: Stacy kesal sikap Agnes Monica yg x profesional   Sun May 30, 2010 8:48 pm

dorg xkan berjaya kalau xde support dari malaysia, brunei, singapore..

_________________

Don't call my name Alejandro, I'm Shah Edvan..




Back to top Go down
View user profile http://www.ferbourtoi.info
sharnaazAFZAL
Senior AdiraFC
Senior AdiraFC


Posts: 266
Join date: 2010-05-25
Age: 21
Location: KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Stacy kesal sikap Agnes Monica yg x profesional   Sun May 30, 2010 9:07 pm

jeles lerr tu die tu...takot cz da tengok show stacy yg gempak mse APM dlu..
Back to top Go down
View user profile http://yzalzones.blogspot.com, zenithvibrant.blogspot.com, www.anjungfareza.webs.com
drhariz
Leader Brunei
Leader Brunei


Posts: 373
Join date: 2010-05-26
Age: 22
Location: Brunei

PostSubject: Re: Stacy kesal sikap Agnes Monica yg x profesional   Mon May 31, 2010 12:09 am

saya rasa stacy lebih bagus dari agnes! hahaha
Back to top Go down
View user profile
 

Stacy kesal sikap Agnes Monica yg x profesional

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

 Similar topics

-
» Stacy kesal sikap Agnes Monica yg x profesional
» Lagu Janji Bukti Cinta Akim Pada Stacy!
» SINGER MONICA IS BACK WITH NEW SINGLES
» Monica Tang Tutorial
» KARINA STACY 16 - Crawley (UK) - 10/12/10

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Adira AF8 Fan Club Forum :: MACAM MACAM ADA :: ARTIS ARTIS LAIN-